Kemas Kini

Apple User Group (Malaysia)® (AUG Malaysia / AUG MY) ditubuhkan pada 5 Mei 2011 di Facebook yang bertujuan untuk mengumpul pengguna Apple di seluruh Malaysia sebagai satu komuniti dalam bab perbincangan, perkongsian dan penggunaan produk Apple. Sehingga kini, Apple User Group (Malaysia)® merupakan komuniti Apple yang terbesar di Malaysia di setiap akaun sosial bagi membantu dan memberi perkhidmatan untuk pengguna produk Apple. Ucapan terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan kepada semua ahli dan pengikut yang telah banyak menyokong dan membantu  Apple User Group (Malaysia)® secara langsung atau secara tak langsung dari bermulanya penubuhan sehinggalah pada hari ini.

Seperti yang anda tengah layari sekarang ini ialah laman sesawang rasmi Apple User Group (Malaysia)® yang bertujuan sebagai medium utama dalam menerbitkan dan menyampaikan maklumat berkaitan dengan Apple serta memfokuskan perkongsian tutorial, panduan, info, jailbreak dan video dalam Bahasa Melayu untuk membantu serta mempertingkatkan pengetahuan bagi semua pengguna Apple di seluruh Malaysia. Kami berharap dengan adanya laman sesawang ini, sedikit sebanyak dapat memberikan ilmu pengetahuan dan sebagai rujukan utama untuk pengguna produk Apple.

Akaun sosial rasmi Apple User Group (Malaysia)® ialah seperti di bawah yang berfungsi sebagai hab perkongsian bagi memastikan pengikut dapat mengetahui info dan maklumat secara pantas, tepat dan mutakhir. Semua akaun ini ditadbir oleh krew Apple User Group (Malaysia)® sendiri.

Dengan adanya laman sesawang ini segala tutorial, berita, panduan, tips, info dan maklumat akan dibuat dan dikemas kini dari sini terlebih dahulu. Segala pertanyaan tidak akan dibalas bermula hari ini termasuklah Re-tweet (twitter) pada setiap akaun sosial di atas kecuali pada Facebook Group Apple User Group (Malaysia)® yang dijadikan sebagai forum. Ini disebabkan kami ingin memfokuskan pada mutu dan kualiti laman sesawang ini tapi tidak bermaksud kami tidak akan menggunakan lagi akaun sosial yang lain. Kami masih akan gunakan ia sebagai hub perkongsian artikel tutorial, berita, panduan, tips, info dan maklumat seperti laman media dan berita yang lain.

Akhir sekali, kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih sekali lagi kepada semua ahli dan pengikut Apple User Group (Malaysia)® yang sentiasa menyokong dan membantu menaikkan nama Apple User Group (Malaysia)® di Malaysia. Tanpa anda semua, tidak mungkin kami akan berdiri teguh sehingga hari ini.

6 thoughts on “Kemas Kini

 • February 19, 2017 at 10:45 pm
  Permalink

  amat bermanfaat kepada pengguna apple product.
  di harap akan kekal betahan dan sentiasa memberi maklumat yang berguna untuk membantu user-user apple di luar ni.

  Balas
 • February 19, 2017 at 11:10 pm
  Permalink

  Buat la app untuk AUG pulak

  Balas
 • May 11, 2017 at 8:45 pm
  Permalink

  Salam, saya nak tanya pasal camera iphone. Kenapa tiba tiba camera belakang jd hitam tapi camera depan ok. Tu rosak eh?

  Model : 5C

  Balas
  • May 12, 2017 at 7:02 pm
   Permalink

   samada rosak atau ada juga disebabkan jatuh dan menyebabkan ribbon kamera tu longgar dari connector. cuba bawa ke kedai/tukang repair untuk periksa

   Balas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *